piątek, 18 stycznia 2013

Przekładaniec

Zakładając bloga miałam w planie spisywać tylko słodkości teraz wiem, że to był zły pomysł i od czasu do czasu będę łamać swoja zasadę( w końcu po to one są )i zapiszę tutaj coś z całkiem innej beczki :) Na początek mój kolacyjny eksperyment, niby tylko kilka składników, a jak pysznie wyszło.

Przekładaniec

20 dag pieczarek 
2 jajka 
30 dag karkówki 
przyprawy 
Dodatkowo: 
kiszona kapusta 
olej
Wykonanie:


Pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać z jajkami, dodać do tego sól, pieprz oraz szczyptę tymianku.
 Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe pieczarkowe placuszki po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
 Karkówkę pokroić bardzo cieniutko minimum na 1/2 cm grubości, następnie natrzeć je przyprawą do gyrosa i pieprzem (ma być ostra) tak przygotowana karkówkę smażyć na złoty kolor w gorącym oleju.
 Kiszoną kapustę około  30 dag doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem.
 Na talerzu ułożyć ciepły placuszek z pieczarek na nim kawałeczki mięsa i kiszona kapustę, wszystko przykryć placuszkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwatorzy

Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody